Geschiedenis Magazine Live Dag 2020

Volgend jaar is het weer tijd voor de vierde editie van de Geschiedenis Magazine Live Dag! Kaarten zijn nu verkrijgbaar!

Op zaterdag 7 maart 2020 organiseert Geschiedenis Magazine in het Spoorwegmuseum in Utrecht de inmiddels vierde editie van Geschiedenis Magazine Live. Het wordt weer een historische dag boordevol lezingen, film én museumbezoek. Wat kunt u verwachten?

Ad van Liempt bedacht het tv-programma Andere Tijden en heeft veel titels over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam staan. Zijn laatste boek gaat over Westerbork-commandant Gemmeker. Over hem schreef hij ook een artikel in Geschiedenis Magazine. Hij komt vertellen over het jaar 1945, het laatste jaar van de oorlog én het eerste jaar van de vrede. 

Wie Oudheid zegt, zegt Fik Meijer. Hij schreef over gladiatoren, Constantinopel en Rome, de apostel Paulus, wagenrennen, de Via Appia… Waarover hij spreekt op de Live Dag is nog een verrassing.

Willem van Oranje verstootte zijn  tweede echtgenote, de schatrijke Anna van Saksen, omdat ze gek werd. Tenminste, dat was de officiële verklaring. Femke Deen, biografe van de versmade echtgenote, vertelt hoe het werkelijk zat.

De excentrieke Romeinse keizer Heliogabalus deed de gekste dingen. Zo bedolf hij gasten onder rozenblaadjes – net zo lang tot ze stikten. Maar strookt zijn reputatie met de werkelijkheid? Martijn Icks weet alles van deze vergeten keizer en heeft van karaktermoord in het verleden zijn specialisme gemaakt. 

Op de voorpagina’s van de kranten lezen we over de ene na de andere brandhaard. Onze vaste auteur historicus Ivo van de Wijdeven, specialist internationale relaties én kenner van politiek Den Haag en Brussel, geeft de broodnodige historische achtergronden.

Daarnaast geniet u van een heerlijke gratis lunch, historische films in samenwerking met Eye Filmmuseum uit Amsterdam, boekenverkoop en vrije toegang tot het museum (t.w.v. € 17,50).

Koop hier uw kaarten.

Bent u geen abonnee en wilt u kennis maken met Geschiedenis Magazine? Kies dan voor een ticket mét gratis proefabonnement en ontvang twee nummers thuis! Liever een ticket exclusief gratis proefabonnement? Dat kan natuurlijk ook.  

Alvast een beetje sfeer proeven? Lees hier het verslag van Geschiedenis Magazine Live 2019!

 


Algemene voorwaarden: proefabonnementen (2 edities) gaan in vanaf editie 3 - 2020 en eindigen automatisch. 

Delen: