Bekijk: de ongekende impact van de Duitse langeafstandswapens V1 en V2

De grootschalige geallieerde bombardementen op Duitse steden die in 1940 beginnen, veroorzaken veel leed maar roepen ook heftige wraakgevoelens bij de nazi’s op. Hitler verwacht heil van nieuwe aanvalswapens en Duitse wetenschappers ontwikkelen in hoog tempo de Vergeltungswaffen.

Vele duizenden slachtoffers
Deze V1’s en V2’s richten inderdaad enorme schade aan en maken vele duizenden slachtoffers. Hoe werden deze vliegende, onbemande bommen en raketten ontwikkeld? Lees hier alles over in de eerste Geschiedenis Magazine van 2022.

Dodelijke langeafstandswapens
Ynskje Penning beschrijft in het artikel hoe onder leiding van raketspecialist Wernher von Braun een geheim onderzoek wordt opgezet naar langeafstandswapens en hoe ze uiteindelijk worden geproduceerd en hun dodelijke uitwerking niet missen. Hoe werd zo’n V1 en V2 afgeschoten? En wat voor impact hadden ze werkelijk in vijandelijk gebied? Ontdek er in onderstaand filmpje meer over:
 


Hoe verdedigde Groot-Brittannië zich tegen de V1’s en V2’s? En waarom was Hitler zo onder de indruk van de V2? Je leest het in het eerste nummer van 2022 van Geschiedenis Magazine. Word voor 27 januari abonnee, bestel ‘m eind januari online of haal ‘m in de winkel!
 

Header: Jan B.H.A. Vervloedt, V-1 during flight (1944). Bron: Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0).

Delen: