Wilt u een dag hélemaal de geschiedenis induiken? Dat kan!

 

geschiedenismagazinelive 

 

Geschiedenis Magazine organiseert de derde editie van de Geschiedenis Magazine Live Dag, deze wilt u niet missen. Boek nu uw tickets mét vroegboekkorting!


De Live Dag van Geschiedenis Magazine is dit keer in het sfeervolle, geheel vernieuwde Spoorwegmuseum. Om 10 uur bent u in ‘De Bedrijfsschool’, middenin het museum, welkom voor koffie of thee. Om half 11 beginnen we met het programma.

 

We verwelkomen de volgende sprekers:

Beatrice de Graaf, terreurdeskundige en vaste gast van onder meer De wereld draait door, weet alles van de veiligheid in Europa. Haar nieuwste onderzoek richt zich op een uiterst boeiende periode in de geschiedenis: het jaar 1815, toen Europese landen, nauwelijks bekomen van de val van Napoleon, voor het eerst afspraken probeerden te maken om nieuwe oorlogen te voorkomen.

Herlevingswonderen waren aangrijpende staaltjes van ouderliefde en diep geloof: dan ging een doodgeboren kind even ‘leven’ en kon het gedoopt worden en in de hemel komen. Van de kerk mocht het niet, maar priesters werkten er vanaf de 14e eeuw toch aan mee. Herman Clerinx laat u de mooiste voorbeelden zien.

Djoeke van Netten kent de wereld van de VOC als haar broekzak. Ze onthult hoe het er achter de schermen van de vroege Compagnie aan toeging.

Wist men tijdens de Tweede Wereldoorlog wat er in de concentratiekampen gebeurde? Bart van der Boom las vele Nederlandse oorlogsdagboeken om erachter te komen – en werd het middelpunt van een heftig debat dat nog steeds voortduurt.


In de 1e eeuw na Chr. veroverden de Romeinen het Rijnland. Wie waren nu eigenlijk de soldaten die daar gestationeerd waren? Archeoloog Marenne Zandstra traceerde hun afkomst. Hoe ‘Romeins’ waren deze soldaten in feite?

Net als vorige jaren is de presentatie van de dag in handen van historicus en publicist Francis Boer.

 

*

 

Natuurlijk mag op onze Geschiedenis Magazine Live Dag theatergroep Aluin niet ontbreken. Ze komen weer met een optreden dat historisch verantwoord maar vooral vermakelijk en onderhoudend is.

 

Aan het eind van de dag heeft u ruim de gelegenheid door het museum te lopen en alles rustig te bekijken. Uw museumkaartje t.w.v. € 17,50 is al betaald.INCLUSIEF GRATIS LUNCH, KOFFIE EN THEE

BESTEL NU HIER UW KAARTEN MET VROEGBOEKKORTING

 

Aanmelden nieuwsbrief