Maand van de Geschiedenis: 3 Tips

mvdg2017 twitter omslagfoto17-36853200.png8F57093060DEC3B866FF9169356C6951

 

Tijdens de Maand van de Geschiedenis is er van alles online, op papier en 'in het echt' te beleven. Heeft u ons dubbeldikke themanummer al uit? Dan hebben we hier drie tips voor historisch weekend.


Dag van de Stadswandeling (Flevoland)
Zaterdag 21 oktober
Waarom trokken de mensen destijds naar Lelystad of Almere en hoe gelukkig was je als je de selectie van de Noordoostpolder overleefde? Waarom hadden de inwoners van de Urk het geluk de stormen van de Zuiderzee te overleven en de inwoners van Schokland niet? Tijdens een van de Flevolandse stadswandelingen ontdekt u het geheim van het geluk van Flevoland. De stadswandelingen beginnen om 10.00 uur en om 14.00 uur, startplaats is de lokale bibliotheek (uitgezonderd op Urk). Deelname kost € 5,- p.p. per stadswandeling.

Voor meer info: zie website

 

Zelf papier maken in het Nationaal Archief
14 t/m 21 oktober
Extra leuk om met (klein)kinderen te doen: een bezoek brengen aan het Nationaal Archief, waar nu de tentoonstelling 'Ontdek de Wereld van de VOC' loopt. Daarnaast kun je het hele weekend workshops papier maken volgen. Niet zomaar papier, maar velletjes gemaakt van oude geldsnippers.

Voor meer info: zie website

 

Nacht van de Geschiedenis Schiedam
21 - 22 oktober 20:30 - 01:00
Een nacht vol interessante lezingen op historische locaties in Schiedam. Over stadsstichteres Aleida, die niet uit liefde trouwen mocht, over gelukszoekers uit Duitsland die in de 19e eeuw naar Schiedam kwamen en over een Schiedammer die een VOC-factorij in Thailand opende. Fakkels van de Zakkendragers brengen de bezoekers naar de verschillende locaties toe, van het Stedelijk Museum, het Jenevermuseum, de moskee, de kunstgalerie LH131 naar de stadsbibliotheek. De avond wordt besloten met een feest in de St. Joris Doele.

Voor meer info: zie website

Aanmelden nieuwsbrief